• Lördag 16 November
  • 20 år
  • 250 kr
  • 180 kr
  • Facebook

Evenemang

Oceanen x Clandestino presenterar: claire rousay

claire rousay

Det börjar med hackande maskinljud och vågor av stråkar. Sedan en gitarr, som leder oss vidare i en autotunad ballad om oralsex och presumptiva skuldkänslor. Head heter låten och den finns på claire rousays senaste album Sentiment, en lågmält emotionell färd genom skiftande ljudlandskap. Live tar resan plats i en replika av rousays eget sovrum. 

Ska vi kalla det emo-ambient? Sängkammarpop? Ett brustet hjärtas dagbok, där anknytningsproblematik möter fältinspelningar av droppande vattenkranar och kafésorl. Det där kanske låter lite artsy, men Sentiment är ändå det närmaste popmusik vi har hört från claire rousay, och för första gången med gitarren på en central plats.

rousay började som pianist, redan vid fyraåring i sin barndoms Kanada. Senare flyttade familjen till Texas, där hon bytte pianot mot slagverk. Hennes kompositioner är inte bara utlämnande, på gränsen till nakna. Hon är också extremt produktiv, och har redan släppt en lång rad album och EP:s, flera av dem samarbeten med musiker som More Eaze och Patrick Shiroishi, eller med bildkonstnären Dani Toral. Som en röd tråd genom katalogen finns sökandet. Ett stilla experimenterande i ständigt nya format, inte för att kullkasta eller chockera: Målet verkar istället vara att upprätta kontakt, hur når man bäst in i våra känslor?

Dimming (DJ-set) 

Linn Österberg kommer stå bakom skivspelarna under kvällen och köra ett set innan och efter Claire Rousay, där elektroniskt möter experimentell indie.  Artisten och producenten Dimming kombinerar atmosfärisk ambient med elektroniska inslag där det rymliga och vackra möter det som är mörkare och mer dissonant. Hon är bosatt norr om Göteborg där hon driver en studio på landsbygden och har diskret släppt sin musik som Dimming sedan 2020.

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Personliga assistenter behöver inte köpa egen biljett men kontakta oss på förhand så att vi kan generera en biljett till personen.
Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen