• Lördag 02 November
  • 20 år
  • 175 kr
  • Facebook

Evenemang

Discreet Music

Discreet Music är ett skivbolag men också en skivbutik som öppnade i Göteborg i januari 2020. Skivbolaget har blivit ett hem för akter som Enhet För Fri Musik, Treasury Of Puppies, Astrid Øster Mortensen, Juho Toivonen, Eftergift, Arv & Miljö och Jon Collin. Den 2:a november firar vi  - ett lite för tidigt - 5-års jubileum på Oceanen!

 

FRANCISKA & EMILIE (DK)

Jonas Torstensen från Odense har trots sin unga ålder redan varit aktiv i många år i den skandinaviska underjordsscenen. Under namnet Franciska har Jonas gjort musik sedan 2021 och debutalbumet Tryghed släpptes på Discreet Music tidigt 2023. Numera bosatt i Köpenhamn har Jonas börjat göra mer och mer musik tillsammans med sin vän Emilie och det nya självbetitlade duoalbumet som släpps i oktober handlar om den gemensamma hemstaden Odense. Brusig, ambient kassettmusik, ofta med inslag av piano och fältinspelningar. 

Lyssna här: https://forlagetkornmod.bandcamp.com/album/forventning

 

SEWER ELECTION (GBG)

I över 20 års tid har Dan Johansson gjort musik som Sewer Election, en legendar inom svensk noisemusik och även ett av de större namnen internationellt i genren. Många associerar Sewer Election med harsh noise men diskografin är vid och mångfacetterad vid det här laget, exempelvis har båda volymerna av Psychic Panorama som Sewer Election släppt på Discreet Music bjudit på monoton, psykedelisk synthbaserad musik. Oviljan att stagnera och återupprepa sig själv gör att varje Sewer Election spelning är spännande, oavsett vilken väg som tas. 

Lyssna här: https://sewerelectiongbg.bandcamp.com/

 

DEMETERS DÖTTRAR (DK/SWE)

En av de nyare akterna på skivbolaget, som släppte sitt debutalbum Søndag I Spejlet LP tidigare i år. Kärnan består av Charlott Malmenholt och Ida Skibsted men vem som är en dotter verkar vara flytande och beroende på tillfälle och situation. Bandet gjorde en bejublad spelning i en proppfull Discreet Music butik i samband med att skivan släpptes och har även hunnit med att spela på Narraus festivalen i Finland i somras. Musikaliskt rör de sig någonstans i gränslandet mellan text-sound kompositioner och lo-fi folk och resultatet är lika eget som det är kompromisslöst och vackert. 

Lyssna här: https://discreetmusicgbg.bandcamp.com/album/s-ndag-i-spejlet

 

BLOD (GBG)

Discreet Musics egna Gustaf Dickssons soloprojekt, för kvällen högaktuell med albumet Helvetet På Jorden Skona Ingen, Fast Gud Älskar Dig som är det närmsta vi kommer en regelrätt körskiva. Konserten kommer baseras på material från plattan och framföras med en mindre kör. 

 

Lyssna här: https://discreetmusicgbg.bandcamp.com/album/d-r-ska-barnet-vara

 

DJs: Klas Trollius & Rudi Nord

Livetryck och utställning av Longest Night

 

-------

Mer om Discreet Music

Hemsida: http://www.discreetmusic.se

Discreet Music feature på Bandcamp: https://daily.bandcamp.com/scene-report/gothenburg-underground-scene-report

Discreet Music feature i The Wire: https://www.thewire.co.uk/audio/tracks/unlimited-editions-discreet-music

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Personliga assistenter behöver inte köpa egen biljett men kontakta oss på förhand så att vi kan generera en biljett till personen.
Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen