24 april 2017

26.5 Amina Hocine – Release Party: Happy Blue Go! Go!

Amina Hocine är multikonstnären från Göteborg med en imponerande musikalisk spännvidd som för tankarna till The Knife och Adamski. 26 maj firas debutalbumet Happy Blues Go! Go! som släpps samma dag på Clandestino Institut.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 26 maj
Tid: 20.00 – 01.00
Åldersgräns: 20 år

Event: facebook
Biljetter: billetto.se

Under 2015 gjorde Amina Hocine en bejublad miniturné i USA tillsammans med Hiya wal Âalam och Olof Dreijer. Hon har också samarbetet med Andreas Tilliander och Dan Lissvik som mixat två ep:s, släppta av Clandestino Institut. De senaste åren har hon skrivit och framfört musik för Folkteaterns föreställningar Variation, Not Based on a True Story och Folkbokförarna.

Debutalbumet Happy Blue Go! Go! släpps den 26 maj och den här gången har hon både producerat och mixat inspelningarna, som gjordes mestadels i ett litet fönsterlöst rum på Masthugget. Amina Hocines elektroniska musik skapas med intuitionen som ledstjärna och kombinerar röstexperiment med meditativa synthmattor och kristallklara melodier. Det är musik att slukas upp av och djuplyssna på, vackra sånger som kretsar kring teman om tiden och döden i den unga tonkonstnärens blick.

Leave a Reply